top of page

Verdachte mishandeling agent bij trouwstoet aangehouden

Bijgewerkt op: 11 okt. 2019

Door: Marjet Jakobs


OLDEBROEK – Er is een verdachte opgepakt voor het buiten westen slaan van een politieagent na overlast bij een trouwstoet in Rotterdam, dit incident gebeurde op 30 augustus. De verdachte is een 25-jarige Rotterdammer, hij is in de ochtend van 9 oktober in Lopik gearresteerd. De man die vastzit wordt op 11 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Het incident

Op 30 augustus werd er een melding gedaan over overlast door een trouwstoet. De meldingen betroffen onnodig toeteren, bruidsgasten bovenop auto’s, asociaal rijgedrag en het blokkeren van het verkeer. Na het aanspreken van een politieagent vertrok de groep met veel herrie, vervolgens blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw op een andere plek. Bij het aanhouden van één van de deelnemers van de stoet misdroegen een aantal anderen zich, iemand sloeg een agent waarna hij viel en kort zijn bewustzijn verloor. De agent heeft hier nog steeds last van en is tot op heden nog niet aan het werk.


Reactie van de agent

De politie laat in een bericht de reactie van de politieagent weten op de aanhouding van de verdachte: Nog altijd heeft de klap een enorme impact op mijn gezin. De kinderen kunnen nog stééds niet ongeremd spelen in huis omdat ze rekening moeten houden met papa. Ik vind het mooi om te zien hoe samenleving en politie hebben samengewerkt om tot de aanhouding van deze verdachte te komen. Ik wil daarbij iedereen bedanken die middels een kaartje, een bloemetje of wat voor manier die ook, aan ons heeft gedacht, enorm bedanken.”


Reactie van Drs. Hans Bellaart

Drs. Hans Bellaart, Senior onderzoeker en Coördinator Portaal Kennisplatform Integratie en Samenleving bij het Verwey-Jonker instituut zegt het volgende over de trouwstoeten: “Geweld lijkt niet vaak voor te komen bij trouwstoeten, sommige mensen ervaren wel overlast. Deze vorm met toeterende stoeten is minder bekend onder autochtone Nederlanders, maar in grote steden is het een bekender fenomeen. Binnen de Nederlandse cultuur en ook alle andere culturen zijn weer veel verschillen. Iedereen in Nederland moet zich wel aan de wet houden.” Over de mogelijkheid dat incidenten zoals deze vaker voor gaan komen zegt hij: “Ik heb geen aanwijzingen dat dit vaker gaat voorkomen. Bij een deel van de bevolking groeit de tolerantie hiervoor, maar bij een deel wordt er juist minder geaccepteerd.”

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page