top of page

Sylvana Simons wil dekolonisering van wiskunde

Bijgewerkt op: 10 okt. 2019

Door: Marjet Jakobs

OLDEBROEK – Sylvana Simons hield in de vergadering van de Amsterdamse gemeenteraad op 20 september een toespraak over het ‘dekoloniseren’ van wiskunde. Het gevolg hiervan was veel onduidelijkheid en veel ophef op platformen als Twitter.


Onduidelijkheid

De fractievoorzitter van Bij1 wil dat na vakken zoals geschiedenis nu ook bètavakken onder handen worden genomen. Simons vertelde in haar korte toespraak: “er moet een balans hersteld worden in het onderwijs.” Hierna verwees zij de wethouder naar de website curriculum.nu. Dit is een website die zich bezighoudt maar verbetering van het curriculum in Nederland. Op de website is alleen lastig iets te vinden over dekolonisering van bètavakken.

Wat Sylvana Simons bedoelt met ‘dekoloniseren’ van de moderne wiskunde is erg onduidelijk, zij heeft dat in haar speech niet verder uitgelegd.


Ophef

Na de vergadering ontstond er, vooral op Twitter, veel ophef. Mede door de timing van haar pleidooi waren veel mensen boos, Simons besloot namelijk om haar korte betoog in dezelfde vergadering te houden waar ook de liquidatie van advocaat Wiersum en het agendapunt afvalbedrijf Beelen, die zich gechanteerd voelde door de wethouder door het “Dossier Afval Energie Bedrijf Amsterdam” (AEB-dossier), besproken. De combinatie van timing en onduidelijkheid viel niet goed bij veel mensen.


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page