top of page

Steeds meer bezoekers bij Open Dag azc

Bijgewerkt op: 10 okt. 2019

Door: Gwen Rochat

LUTTELGEEST – De afgelopen jaren komen er steeds meer mensen naar de Open Dag van het azc, die dit jaar op 28 september plaatsvond. Ook deze keer was de Open Dag een succes met 200 bezoekers. Zij lieten zich niet tegenhouden door het slechte weer en kwamen een kijkje nemen in het leven van de asielzoekers.


Positievere houding

Ondanks het stormachtige weer en de regen was de Open Dag een succes: er werden ongeveer 200 bezoekers geteld. Dit waren er meer dan vorig jaar. “Elk jaar komen er meer mensen”, vertelde een bewoner van het AZC. Hij had het gevoel dat mensen een steeds positievere houding ten opzichte van asielzoekers krijgen.


Van alles te doen

Bij aankomst werden bezoekers verwelkomd door bewoners die zich hadden opgegeven om te helpen als vrijwilliger. Zij deelden goodiebags uit en wezen mensen de weg. Mensen konden een kijkje nemen in een paar woningen, er werden rondleidingen gehouden en voor meer informatie over asielprocedures en Stichting Vluchtelingenwerk konden bezoekers langslopen bij de meerdere stands op het terrein.

Bovendien werd er een kijkje gegeven in het dagelijks leven op het azc: in De Haven werd muziek gemaakt en konden bezoekers de creatieve kunstwerkjes van de kinderen bewonderen. Stichting de Vrolijkheid organiseert elke week leuke en creatieve activiteiten op het azc.


Oud complex

Het AZC in Luttelgeest, dat sinds 1987 in gebruik is, is een van de oudste asielzoekerscentra in Nederland. Door de jaren heen is het complex uitgebreid. Tegenwoordig wonen er ongeveer 1000 asielzoekers op het complex aan de Oosterringweg.


Alle foto's zijn gemaakt met toestemming van COA.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page