top of page

Hoogste leider Ahmadiyya Moslim Gemeenschap spreekt in Nunspeet

Door: Iris Hartevelt NUNSPEET- Afgelopen weekend was de jaarlijkse bijeenkomst van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Deze bijeenkomst vond plaats in het nationaal centrum van de gemeenschap, de Bait-un-Noor Moskee in Nunspeet. Op de bijeenkomst sprak de hoogste leider van de islamitische Ahmadiyya-gemeenschap. Het evenement duurde 3 dagen.


Voor het evenement waren er mensen uit 17 verschillende landen aanwezig. Muzfar Arain, secretaris van de Ahmadiyya gemeenschap Nederland zegt dat de grote opkomst te danken was aan het bezoek van het internationale hoofd van de gemeenschap, Khalifatul Masih V. De hoogste leider hield 4 toespraken gedurende het weekend waarvan één speciaal voor de vrouwen, die in de gemeenschap op een andere plek bidden als de mannen.


In de diensten worden de mensen aangespoord om hun innerlijk te verbeteren, hun broederschap te verbeteren, de boodschap te verkondingen en contacten te maken met andersdenkenden. De bijeenkomst duurde drie dagen, waarin mensen vrij waren om te komen wanneer zij wilden. Muzfar Arain: “Onze gemeenschap telt in Nederland ongeveer 1700 leden en daarvan waren er gedurende het weekend 1570 aanwezig.”. Ook was de Nunspeetse burgemeester en een Ermelose wethouder aanwezig.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page