top of page

Culturen samenbrengen door eten

Bijgewerkt op: 10 okt. 2019

Door: Jelmar Pouwels


ALMELO – Afgelopen week werd er op Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo, een integratiediner georganiseerd. Dit is al de negende keer dat het integratiediner plaatsvindt. Dit jaar waren er zo’n 300 gasten aanwezig op het van Riemdijksplein.


Dit jaar stonden de vrijwilligers centraal tijdens het diner. Zo waren er bijvoorbeeld stewards van Heracles en leerlingen van bijzonder onderwijs Mota aanwezig. Zij mochten genieten van lekkernijen uit verschillende culturen. Dit diner wordt georganiseerd om mensen van verschillende culturen met elkaar in aanraking te brengen.


Volgens Sander Haas van het schoonmaakbedrijf Asito, dat meer dan 100 nationaliteiten kent onder werknemers, is dit diner vooral om diversiteit binnen het bedrijf te laten zien en via deze weg een positieve boodschap achter te laten.


AlmeLounge, één van de cateraars die het eten verzorgde tijdens het diner, steunt Asito daar volledig in. ‘’Wij doen hier aan mee, omdat Asito het organiseert, maar wij zijn zelf een groot voorstander van culturen samenbrengen door middel van eten’’, aldus Xandrine van Woudenbergh van AlmeLounge.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page