top of page

Bezwaar tegen zandtovenaar in Harderwijk

Door: Marjet Jakobs

ZWOLLE – De SGP heeft bezwaar tegen de komst van de zandtovenaar naar Harderwijk. Zij vinden dat het kerstevangelie niet bestemd is om Harderwijk mee te promoten.


Jan van Panhuis heeft namens de SGP vragen neergelegd bij het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk. Aan omroep Gelderland laat de SGP weten: “Een showopvoering waarin zandafbeeldingen voorkomen 'die de toets van Gods woord en geboden, naar onze overtuiging, niet kan doorstaan' past er in de ogen van de partij niet bij.”


De zandtovenaar is elk jaar op televisie te zien, hij laat het kerstevangelie zien door het verhaal te illustreren in zand, dit doet hij sinds 2012. De echte naam van de tovenaar is Gert van der Vijver. Ieder jaar wordt het programma gehouden in een andere stad.


Tom de Nooijer (19) is commissielid samenleving en bestuur, fractiesecretaris en gemeenteraadslid in gemeente Oldebroek namens de SGP. Hij vertelt: “ik ben het ermee eens dat het kerstverhaal niet bedoeld is als middel om voor de promotie van Harderwijk te zorgen. Waar het kerstverhaal wordt verteld, moet de mooie boodschap van dat verhaal centraal staan. Ik ben er altijd voor om zo veel mogelijk mensen te betrekken bij kerst, mits de inhoud van het kerstverhaal daar maar niet onder lijdt.”

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page